martes, 15 de julio de 2008

Immersió Turó Negre

Aquest dissabte varem anar a fer la nostra primera inmersió a Mataró, varem estar mirant centres de subma, perque no en coneixem cap ni un. De manera que buscant i amb alguna que altre recomanació varem arribar a el centre Manatee http://www.pitudiving.net/
Varem reservar plaça uns dies abans, perque mai saps com estara de ple el tema (i sort perque la barca anava a tope).
Arribem al port de Mataró i fins llavors tot perfecte, cap problema, entrem al centre i després d'esperar una estoneta (Normal en els centres), varem demanar els equips que ens mancaven (un tratge -per en Victor i un Jacket per a mi) - com sempre una mica atrotinats (crec que l'únic lloc on estan casi nous sempre es a Begur Dive http://www.begurdive.com/), llavors amb tot l'equip i l'ampolla de 12 plena, ens van enviar que anessim a baix del port amb el nostre cotxe, em va sembla realment extrany, el normal es que la furgona del centre et porti (però es lo que hay, vaig pensar).. després de montar-ho tot al cotxer i anar-hi, vam aparcar i equipar-nos, va arribar la barca amb retard (normal també, perque negar-ho, no només d'aquest centre si no com a norma), després d'esperar uan mica vam pujar a la barca (que era rígida) 14 submarinistes i hi havia en Pitu que era el patró del vaixell.
Arribem al punt d'inmersió després de veure que el mar estava regirat de collons, un cop al lloc ens acabem d'equipar ,i mentre feiem això en Pitu mateix ens explica el briefing de la inmersió, llavors si que vaig flipar una mica, l'explicació era de 2 minuts màxim, no hi havia guia d'acompanyament (suposo que estic massa ben acostumat a Begur Dive), i ni un sol comentari a si erem novatos o teniem titulació, ens podien haver deixat a 3 opens sense inmserions fetes en un lloc que no en teniem ni idea (aquí si que vaig acabar de "flipar per un tub"), però bé sort que tenim una mica d'experiencia i ens varem llençar i cap avall tots 3.-

Immersió
Vam baixar pel "cabo" de l'Ona (la barqueta rígida) fins a uns 17-18 m, a sota la visibilitat era realment dolenta (Potser uns 5-6 metres), allà varem veure una especie de turonet de roques, entre mig de les roquees quedaven unes esquerdes, just al baixar i mentre la Marta estava amb en Victor, vaig veure com una especie de Mero (no puc assegurar-ho perque es va amagar ràpid i no tenia la camara per fer-li la foto), vaig intnetar avisar i buscar-lo entre les roques però res de res, llavors varem anar tirant buscant entre les roques a veure que veiem, ple d'estrelles, garotes, fadrins, ... i un etc dels peixos comuns del mediterrani, aquell turonet el varem recorrer fins al final, on hi havia una separació de gorgonies que era seguida per un segon grup de pedres, vaig intentar veure que hi havia per allà (d'allà la foto que ha possat la Marta de la mini-estrella), allà en Victor em va marcar metitat d'ampolla, vaig pensar que tindriem temps de tornar tranquilament (No hi havia corrent ni res per l'estil).
O sigui que mitja volta, i direcció contraria, varem seguir buscant alguna coseta, i varem veure petites coses, peixets bonics (varem fer moltes fotos), al arribar a l'intermig entre el camp de poseidones, la Marta va veure la malla de pescador que seguiem (sort perque si no m'havia liat), al seguir-la varem arribar a el punt inicial, alla en Victor va marcar 60 bars i varem fer una petita volta per veure si acabavem de veure alguna cosa més. als 40 bars, ja varem pujar - ens varem apuntar en el llistat que hi havia en el "cabo" conforme 3 submarinistes pujaven i varem fer la parada de seguretat a 5 m. Allà varem veure una medusa, i la marta va aprofitar per fer-nos la foto tan xula que ha penjat, on es veu la medusa, en Victor i jo. I als 37' d'immersió, cap amunt.

Ens va costar pujar a la barca perque el mar encara picava més. Un cop amb l'equip fora varem tornar-nos a tirar a l'aigua perque el mareig es inferior.

Valoració i comentaris
Centre.- No em va agradar pels comentaris que he anat fent (el cost, aprox amb barca tots iguals aprox. 25€).
Temps d'inmersió.- 37'
Profunditat màx.- 22.5 m
Deco?.- No

(Redya: El que no ha comentat l'Albert és que hi havia tan mala visibilitat i les explicacions van ser tan breus que van haver dos submarinistes que es van perdre i els vam haver d'anar buscar amb la barca perque no van poder arribar, sort que duien boia perque el mar estava picat i no era fàcil veure'ls... poder és cert que estem massa ben acostumats, però amb aquest sistema segur que no és el primer cop ni serà l'últim que perden algú...)

No hay comentarios: