miércoles, 10 de septiembre de 2008

El Desierto (3)





Una altre de les immersions mítiques d'El Hierro, es el Desierto, aquesta immersió (el camí habitual), es baixant desde la boia a uns 10 m de profunditat, avances cap a la dreta per anar a parar a un banc de sorra molt gran, on hi ha el camp d'anguilas jardineras més gran del món.




Aquestes son guapes de veure, ja que a mesura que t'apropes veus com els caps es van amagant i per sobre la zona on hi han submarinistes no hi ha cap anguila amb el cap fora, i un cop passats uns metres tornen a apareixer...


Un cop has recorregut el camp d'anguiles gires a l'esquerra per trobarte amb una caiguda desde 27 a uns 35 m, allà sota normalment hi ha forces Jureles, després es va remuntant sorra amunt, i normalment en aquesta zona viu un Mero molt gran.



L'anomenen Pancho, diuen que te uns 40 anys i pesa sobre uns 40 kg (pedazo de mero).

Aquest mero es molt pero que molt sociable, pots jugar amb ell durant una bona estona i inclus es deixa tocar (eppppp.. pels que sou amants dels peixos no s'hauria de tocar)...




Després d'aixo ja acabes pujant fins a l'estadi inicial de 10m amb una pendent suau, pots trobar-te altres meros, moltes morenes, jureles, chopas, ... (fauna habitual d'el Hierro)..





La veritat es que varem fer aquesta immersió 3 vegades i varem tenir molta sort amb en Pancho ja que el varem veure sempre i vam estar amb ell constantment .





Una de les baixades que vam fer, vam haver que suspendre la immersió, perque (raro) hi havia molta corrent en el punt inicial de la immersió i es va preferir fer un altre punt.

No hay comentarios: